Byt namn på en databas

Varning:

• Det är potentiellt farligt att byta namn på en MySQL-databas. Vi rekommenderar starkt att du gör en säkerhetskopia av MySQL-databasen innan du försöker byta namn på den.

• När du byter namn på en databas avslutar systemet alla aktiva anslutningar till databasen.

• Du måste uppdatera konfigurationsfiler och applikationer manuellt för att använda det nya databasnamnet.

• Systemet kräver mer tid för att byta namn på större och mer komplexa databaser.

Gör följande steg för att byta namn på en databas:

1. Klicka på Byt namn på önskad databas i tabellen Aktuella databaser.

2. Ange det nya databasnamnet i textrutan Nytt namn.

3. Klicka på Fortsätt.

MySQL tillåter dig inte att byta namn på en databas. När cPanel & WHM "byter namn på" en databas, utför systemet följande steg:

1. Systemet skapar en ny databas.

2. Systemet flyttar data från den gamla databasen till den nya databasen.

3. Systemet återskapar bidrag och lagrad kod i den nya databasen.

4. Systemet raderar den gamla databasen och dess bidrag.

Varning:

• Om något av de första tre stegen misslyckas, returnerar systemet ett fel och försöker återställa databasens ursprungliga tillstånd. Om återställningsprocessen misslyckas, beskriver API-funktionens felrespons dessa ytterligare fel.

• I sällsynta fall skapar systemet den andra databasen framgångsrikt, men raderar inte den gamla databasen eller bidrag. Systemet behandlar byta namn som en framgång. API-funktionen returnerar dock varningar som beskriver misslyckandet med att ta bort den gamla databasen eller bidrag.