Hernoem een ​​database

Waarschuwing:

• Het is potentieel gevaarlijk om een ​​MySQL-database te hernoemen. We raden u ten zeerste aan een back-up van de MySQL-database uit te voeren voordat u probeert de naam te wijzigen.

• Wanneer u een database hernoemt, verbreekt het systeem alle actieve verbindingen met de database.

• U moet configuratiebestanden en toepassingen handmatig bijwerken om de nieuwe databasenaam te gebruiken.

• Het systeem heeft meer tijd nodig om grotere en complexere databases te hernoemen.

Voer de volgende stappen uit om een ​​database te hernoemen:

Klik in de tabel Huidige databases op Naam wijzigen voor de gewenste database.

2. Typ de nieuwe databasenaam in het tekstvak Nieuwe naam.

3. Klik op Doorgaan.

MySQL staat niet toe dat u een database hernoemt. Wanneer cPanel & WHM een database "hernoemt", voert het systeem de volgende stappen uit:

1. Het systeem maakt een nieuwe database aan.

2. Het systeem verplaatst gegevens van de oude database naar de nieuwe database.

3. Het systeem maakt subsidies en opgeslagen code opnieuw aan in de nieuwe database.

4. Het systeem verwijdert de oude database en de bijbehorende subsidies.

Waarschuwing:

• Als een van de eerste drie stappen mislukt, retourneert het systeem een ​​fout en probeert het de oorspronkelijke staat van de database te herstellen. Als het herstelproces mislukt, beschrijft de foutreactie van de API-functie deze extra fouten.

• In zeldzame gevallen creëert het systeem de tweede database met succes, maar kan de oude database of subsidies niet worden verwijderd. Het systeem behandelt de hernoemactie als een succes; de API-functie retourneert echter waarschuwingen die beschrijven dat de oude database of subsidies niet zijn verwijderd.