Lägg till en användare i en databas

Så här lägger du till en användare i en databas, utför följande steg:

1. I avsnittet Lägg till användare till databas i gränssnittet väljer du önskad användare och databas från menyerna.

2. Klicka på Lägg till. Gränssnittet för underhåll av MySQL-konto visas.

3. Markera kryssrutorna som motsvarar de behörigheter du vill ge användaren.

Notera:

Om du vill ge alla tillgängliga behörigheter till användaren markerar du kryssrutan ALLA PRIVILEGES.

4. Klicka på Gör ändringar.

5. Klicka på Gå tillbaka för att återgå till huvudgränssnittet.

För mer information om användarrättigheter, läs MySQL-dokumentationen.