Lägg till en MySQL-användare

När du har skapat en databas lägger du till användare i databasen och konfigurerar deras behörigheter.

Anmärkningar:

• Du måste skapa MySQL-användarkonton separat från e-post- och webbadministratörskonton.

• Du måste skapa en användare innan du kan lägga till användaren i en befintlig databas.

Så här skapar du ett nytt användarkonto:

1. Ange ett användarnamn i textrutan Användarnamn.

Viktig:

Om du vill veta mer om databasens användarnamngränser klickar du på din databastyp:

MySQL

mariadb

2. Ange och bekräfta det nya lösenordet i lämpliga textrutor.

Anmärkningar:

• Systemet utvärderar lösenordet du anger i en skala på 100 poäng. 0 indikerar ett svagt lösenord, medan 100 indikerar ett mycket säkert lösenord.

• Vissa webbhotell kräver en minimal lösenordsstyrka. En grön lösenordstyrka mäter indikerar att lösenordet är lika med eller större än det krävs lösenordsstyrka.

• Klicka på Password Generator för att skapa ett starkt lösenord. För mer information, läs vår dokumentation om lösenord och säkerhet.

3. Klicka på Skapa användare.

4. Klicka på Gå tillbaka för att återgå till huvudgränssnittet.